iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Installatie Plebaan Sint-Janskathedraal

gepubliceerd: zondag, 9 januari 2011
Installatie Plebaan Sint-Janskathedraal

Mgr. J. Liesen, hulp­bis­schop van bisdom Den Bosch, heeft tijdens een pontificale Eucha­ris­tie­viering op zondag 9 januari 2011 in de Sint-Jans­kathe­draal te Den Bosch Geertjan van Rossem geïnstalleerd als pastoor van de nieuwe parochie H. Maria en de parochie H. Johannes Evangelist, die samen een pastorale eenheid vormen. De viering werd bezocht door vele parochianen van de vier fusie­parochies uit Empel, Rosmalen, Hintham en ’s-Her­to­gen­bosch.

Omdat de parochie H. Johannes Evangelist is teruggebracht tot een kleinere parochie, werd Geertjan van Rossem tevens opnieuw als plebaan van de Sint-Jan geïnstalleerd. In zijn slotwoord merkte de kersverse pastoor, die reeds vijf jaar plebaan was van de kathedraal, op dat hij waar­schijn­lijk de eerste is die tweemaal is geïnstalleerd als plebaan van de Sint-Jans­kathe­draal.

Na afloop werd iedereen uitgenodigd voor een receptie in het Sint-Jans­cen­trum waar koffie, thee, belegde broodjes en erwtensoep werd geserveerd, geen overbodige luxe na de bijna twee uur durende viering in de nog steeds koude kathedraal.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting. 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.