iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Gezondheidscentrum San Salvator Orthen

gepubliceerd: donderdag, 18 november 2021
‘Opgeleukte’ foto met blauwe lucht
‘Opgeleukte’ foto met blauwe lucht

Net geen tien jaar geleden heb ik een fotoserie gemaakt van de San Salvator­kerk in Orthen, ’s-Hertogen­bosch. Zater­dag 20 novem­ber zal Ge­zond­heids­cen­trum San Salvator fees­te­lijk (binnen de mogelijk­he­den van de corona­maat­re­ge­len) geopend worden door weth­ou­der Huib van Olden via een online verbin­ding.

De afgelopen jaren van de San Salvator waren turbulent waarbij de kerk uit­ein­de­lijk onttrokken werd aan de Eredienst. Na allerlei plannen voor herbestem­ming, waaronder een trampoline­cen­trum, heeft het gebouw een nieuwe bestem­ming gekregen als ge­zond­heids­cen­trum.

In de hal van het centrum herinnert een grote panoramafoto eraan hoe de kerk er van binnen uitzag toen het nog als Godshuis in gebruik was. Mooi dat we met deze foto een bijdrage mogen leveren aan een succesvol project voor buurt Orthen.

Fees­te­lij­ke opening

Op de website van Buurt Comité Fort Orthen staat een uit­ge­breid verslag van de feestlijke opening op zater­dag 20 novem­ber:

Fotoserie

Hieronder plaatsen we nogmaals de fotoserie van een tien jaar geleden aangevuld met nog enkele foto's die toen niet door de selectie kwamen.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting. 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.