iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Intocht Drie Koningen Den Bosch

gepubliceerd: zondag, 5 januari 2020
Maria, Jozef en het kindje Jezus liepen ook mee
Maria, Jozef en het kindje Jezus liepen ook mee

Met de komst van de drie koningen, die met hun gevolg en hon­der­den kin­de­ren en vol­was­se­nen in optocht naar de Sint-Jan trokken, vierde ’s-Hertogen­bosch zon­dag 5 januari 2020 weer het Drie­ko­nin­gen­feest. De start was bij Hotel Central aan de Markt alwaar Caspar, Melchior & Balthasar door de menigte naar buiten wer­den ge­roe­pen.

Ver­vol­gens zong Hannah een lied vanaf het balkon van het hotel om de kin­de­ren met hun ouders aan te moe­digen rich­ting de Sint-Jan te trekken. Met de stoet liepen o.a. ook Maria, Jozef en het kindje Jezus met ezel mee, een kudde echte schapen met her­ders, de drie koningen ieder op een grote kameel, pages met de geschenken van de drie koningen en zelfs twee pages op prach­tige zwarte paar­den.

De route ging eerst langs het stadhuis alwaar de burge­mees­ter zich aansloot. En voor het eerst stopte de stoet ook bij de Grote Kerk, waar engeltjes onder lei­ding van dominee Scheenstra naar buiten kwamen en de menigte voor­gingen rich­ting de ka­the­draal. In de volle ka­the­draal was er aan­dacht voor het kerst­ver­haal en las mgr. Gerard de Korte het verhaal voor over de drie koningen. Hij sloot af met een kort gebed en de zegen. Daarna was er nog chocolade­melk en drie­ko­nin­gen­brood op het Bosch Winterparadijs op de Parade.

De eerste paar plaatjes zijn van de Meet&Greet voor­af­gaand aan het eve­ne­ment.

Video

RTV Lage Landen maakte een uit­ge­breid video­ver­slag. Vanaf 5:00 zingt onze dochter Helena het Drie­ko­nin­gen­lied.

 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.