iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Neomistenmis Sacha Steijaert

gepubliceerd: dinsdag, 13 juni 2017

De eerste Eucha­ris­tie­viering door de kakelverse priester Sacha Steijaert vond plaats op zondag 11 juni 2017 in de St. Martinus­kerk te Kerkdriel. Ondanks tropische temperaturen waren vele familieleden, vrienden en parochianen toch in grote getalen gekomen om dit feest mee te vieren.

De neomist, con­cele­branten, diaken, acolieten en misdienaars kwamen in processie vanuit het parochie­centrum naar de kerk en werden feestelijk binnengehaald door de Martinuskids met bogen met bloemen en groen. In de kerk werd gezongen door een gelegenheidskoor, samengesteld uit de diverse koren die de Franciscus­parochie rijk is. Achter het orgel zat Ton Nagel. Concelebranten waren pastor Stefan Schevers, Mgr. Schröder, pater Bertus Bus en priester Eugen Graas, en diaken Peter de Snoo assis­teerde. Na afloop van de viering volgde een muzikale groet door de Koninlijke Harmonie Semper Crescendo (KHSC) uit Kerkdriel.

Tijdens de receptie in Woonzorg­centrum De Leyenstein was er een gastvrij onthaal met koffie en thee, gebakjes, broodjes en later een drankje en een hapje. Tijdens de receptie spraken pastor Stefan Schevers, burge­meester Van Kooten van Maasdriel en vice-voorzitter van het parochie­bestuur Jan Luyks. Sacha nam onder andere een boek over de natuur in de Bom­me­ler­waard, een prachtige kazuivel met daarop geborduurd “Kom Heilige Geest”, een indruk­wekkend schilderij in een prachtige lijst van het hoofd van Jezus Christus met doornenkroon en een glimmend wierookvat in ontvangst.

 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.