iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl





link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Met de bus naar Krakau

Update: triomfkruis ingeladen

gepubliceerd: zondag, 24 april 2016

Op speciaal verzoek van kapelaan Patrick Kuis maakten we een paar foto’s bij Ford-dealer Van Mossel in ’s-Her­to­gen­bosch. Tesamen met Wim Viguurs gaat Patrick eind april het grote triomfkruis wegbrengen naar de Uni­ver­si­teit in Krakau.

Het machtige kruis van 3½ meter hoog hing aan twee staalkabels boven het altaar in de Heilige Hartenkerk te ’s-Her­to­gen­bosch. Het wordt vanwege de goede banden tussen de parochie, het Sint-Jans­cen­trum en de Uni­ver­si­teit van Krakau geschonken aan de uni­ver­si­teit.

Voor deze lange reis van ’s-Her­to­gen­bosch naar Krakau en weer terug stelt Ford-dealer Van Mossel een prachtige bus ter beschikking waarvan kapelaan Patrick de sleutels symbolisch in ontvangst neemt. De brandstof wordt gesponsord door Café De Paternoster. De reis heen en terug komt neer op een kleine 2500 kilometer.

Update 24 april

Zondag­middag 24 april is het kruis uit de HH. Hartenkerk gedragen en in de bus geladen. Maar liefst vijf sterke mannen kwamen eraan te pas om het loodzware kruis op te tillen. Nog een groot voordeel van het fotograaf zijn: je hoeft geen vinger uit te steken...

Maandag 25 april zullen kapelaan Patrick Kuis en Wim Viguurs hun reis aanvangen. Goede reis!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.



 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.