iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Begrafenis pater Groenen

gepubliceerd: donderdag, 28 oktober 2010
Begrafenis pater Groenen

Op donder­dag 28 okto­ber 2010 is Pater Groenen - ‘Een priester op handen gedragen’ begraven in ’s-Hertogen­bosch.

Pater Groenen was na de viering bij de msc in Tilburg naar het Sint-Jans­cen­trum gebracht, waar de bis­schop met de aanwezige priesters en se­mi­na­risten een gebeds­wake hield. Voor het laatst bracht Pater Groenen de nacht door in het seminarie, dat hij mede had opgericht en waar hij gedurende bijna 25 jaar biecht­va­der was geweest.

Op de ochtend voor de uitvaart brachten vele vrienden nog een laatste groet aan het lichaam van 'de Pater' in de seminarie­ka­pel. Ver­vol­gens werd Pater Groenen, die voor talloze mensen een gees­te­lijk be­ge­lei­der was geweest op hun levensweg, door zes priesters van het Bossche bisdom op de sch­ou­ders naar de ka­the­draal gebracht, begeleid door een lange processie van familie, se­mi­na­risten, diakens, priesters en bis­schop­pen.

Na afloop van de eucha­ris­tie­vie­ring toog de ge­meen­schap naar het kerkhof in Orthen, waar Pater Groenen werd bijgezet in de crypte van de bis­schop­pe­lijke graf­ka­pel.

Bij de oprechte droef­heid om het afscheid heerst ook een grote dank­baar­heid om de goede herder, die de Heer ons in de persoon van Pater Groenen geschonken heeft. Hij was een man met een groot hart, luisterbereid en te allen tijde be­schik­baar, met een diepe wijs­heid en een gezegende mild­heid.

We bidden dat Pater Groenen nu het Hemelse Vaderhuis mag binnengaan. Moge hij daar voor de seminarie­ge­meen­schap ten beste spreken, opdat ook wij priesters mogen worden naar het Hart van de Heer, in een trouwe dienst aan God en aan de Kerk, naar het voor­beeld van Pater Groenen. Moge hij rusten in vrede!

 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.