iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Dossier Zoete Moeder

Diverse foto­se­ries van de Zoete Moeder, ook bekend als Onze Lieve Vrouw van Den Bosch. Meer infor­ma­tie op www.zoe­telievevrouw.nl
Opening meimaand Fotoreportage
gepubliceerd: woensdag, 1 mei 2024
Traditiegetrouw wordt aan de vooravond van de eerste dag in mei de meimaand geopend in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Tijdens een mooie viering werd de Zoete Moeder overgebracht van haar Mariakapel naar voorin de kathedraal alwaar ze de hele meimaand zal worden vereerd doro duizende pelgrims.
Bidtocht Zoete Moeder ’s-Hertogenbosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 30 april 2023
Aan de vooravond van de meimaand is de Mariamaand geopend met een ommegang door het centrum van ’s-Hertogenbosch. Na een gebedsviering in de kathedraal werd met het beeld van de Zoete Moeder de ‘beeweg’ door de binnenstad gelopen met gebed, muziek en gezang. Het was een prachtige bidtocht met ideaal weer!
Zoete Moeder van Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 14 mei 2022
Verzameling foto’s van de Zoete Moeder van Den Bosch, in willekeurige volgorde. Dit jaar heeft kunstenares Margriet Luyten een nieuwe mantel gemaakt: De mantel van Hoop en Troost. In de meimaand zal Maria deze mantel dragen en vanaf 2023 zal Maria deze mantel steeds dragen in de Vastentijd.
Bidtocht met de Zoete Moeder Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 8 mei 2022
Na twee jaar zonder bidtocht werd op zondag 8 mei 2022, tevens Moederdag en Roepingenzondag, weer de Bidtocht met de Zoete Moeder gelopen door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.
Meimaand feestelijk geopend Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 1 mei 2022
Traditiegetrouw wordt op de vooravond van mei altijd de meimaand geopend. Tijdens een Eucharistieviering om 19.00 uur werd het Mariabeeld vanuit haar kapel naar voren gebracht en op een voetstuk bij het altaar geplaatst.
Nieuwe mantel voor de Zoete Moeder Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 25 januari 2022
Op dinsdag 25 januari 2022 is een nieuwe mantel voor de Zoete Moeder van Den Bosch gepresenteerd. Dat wil zeggen er was een persconferentie waarbij plebaan, broederschap en de kunstenares vertelden over de Mantel van Hoop en Troost - de onthulling van de nieuwe mantel is op 2 maart in het Noordbrabants Museum.
Bidtocht Zoete Moeder van Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: woensdag, 15 mei 2019
Met afwisselend felle zon, grijze wolken en soms een verdwaald spatje regen is de bidtocht met de Zoete Moeder, Onze Lieve Vrouw van Den Bosch op zondag 12 mei weer door de straten van het centrum van ’s-Hertogenbosch gedragen. En hoewel het tegelijkertijd Moederdag was, namen velen de moeite om mee te lopen in de jaarlijkse processie.
Opening Meimaand Mariamaand Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 30 april 2019
Aan de vooravond van de eerste dag van mei werd in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch de Meimaand Maria­maand feestelijk geopend met een Eucharistieviering met hoofdcelebrant Mgr. Mutsaerts en concelebrant plebaan Vincent Blom.
Bidtocht Zoete Moeder van Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 13 mei 2018
Het weer liet zondag 13 mei 2018 helaas niet toe dat de bidtocht met de Zoete Moeder door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch plaats kon vinden. Als alternatief werd het beeld van de Zoete Moeder vereerd in de Sint-Janskathedraal.
Bedevaart naar de Zoete Moeder Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 6 mei 2018
Het is intussen traditie geworden dat de H. Franciscusparochie van de Bommelerwaard jaarlijks in mei op bedevaart gaat naar de Zoete Moeder van Den Bosch in de Sint-Janskathedraal. Deze keer voor het eerst met de nieuwe pastoor Roland Putman ofs. Na afloop werden we gastvrij ontvangen in het klooster waar momenteel zowel hij als pater Bertus Bus wonen.
Zoete Moeder terug op haar plek Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 30 maart 2018
Het beeld van de Zoete Moeder van Den Bosch is een week lang weggeweest van haar plek in de Mariakapel van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. In de avond van Goede Vrijdag is zij weer teruggeplaatst op haar vertrouwde plek.
De Zoete Moeder van Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 14 september 2017
Op dinsdag 12 september 2017 staat de Zoete Moeder van Den Bosch prachtig in het licht dat door het glas-in-lood een mooie kleuren­tooi oplevert. Vanwege het feest van Maria Geboorte op 8 september draagt Maria een week lang een bijzondere blauwe mantel.
Bidtocht Zoete Moeder van Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 9 mei 2017
Op zondagavond 7 mei 2017 werd weer de jaarlijkse bidtocht gelopen met het beeld van de Zoete Moeder van Den Bosch. Dat gebeurt traditiegetrouw elke eerste zondag van de meimaand. Ook dit jaar was er weer grote belangstelling van deelnemers en toeschouwers.
Bedevaart naar de Zoete Moeder Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 1 mei 2016
De jaarlijkse bedevaart van Parochie Sint Franciscus Bommelerwaard naar de Zoete Moeder van ’s-Hertogenbosch vond plaats op zondag 1 mei 2016. Allereerst een Eucharistieviering in de H. Willibrorduskerk te Hedel en afsluitend een Mariaviering in de Sint-Janskathedraal.
Bedevaart naar de Zoete Moeder van ’s-Hertogenbosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 3 mei 2015
De inmiddels traditionele parochiebedevaart naar de Zoete Moeder van ’s-Hertogenbosch ving aan met een feestelijke Eucharistieviering in de H. Willibrorduskerk van Hedel. Voorgangers waren Bertus Bus, Stefan Schevers, Ben van Bronkhorst en diaken Peter de Snoo. Muzikale ondersteuning werd verzorgd door het koor van Ammerzoden.
Bidtocht Zoete Moeder van Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 18 mei 2008
Jaarlijks wordt Onze Lieve Vrouw van Den Bosch, ook wel bekend als de Zoete Moeder, in processie door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch gedragen.

[16 berichten in dit dossier]


 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.