iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Dossier Schola Cantorum

Regelmatig maken we fotoseries van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch.

Eindpresentatie Schola Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 6 juli 2023
De jaarlijkse eindpresentatie van de Schola was op donderdag 6 juli en alle leerlingen waren geslaagd! We plaatsen een beknopt overzicht van de feestelijke en muzikale presentatie.
A Ceremony of Carols Fotoreportage
Sint-Catharinakerk Den Bosch
gepubliceerd: zondag, 11 december 2022
Nadat het een paar jaar niet door heeft kunnen gaan is op 11 december 2022 dan toch eindelijk weer eens A Ceremony of Carols van Benjamin Britten uitgevoerd door Schola Iuventatis van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. De uitvoering was in de prachtige Sint-Catharinakerk te ’s-Hertogenbosch.
Kerstconcert Schola Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 10 december 2022
Tijdens het jaarlijkse kerstconcert van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch hebben de koorleden weer prachtig gezongen. Tevens sprak Mgr. De Korte zijn jaarlijkse kersttoespraak uit en werd de kerststal officieel geopend door Marianne van der Sloot, wethouder erfgoed. Traditiegetrouw was er na afloop in het Sint-Janshuis een warm onthaal met soep en worstebroodjes.
Huldiging Scholaleden Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 20 november 2022
Op het hoogfeest van Christus Koning en vlak voor het feest van H. Cecilia, patroonheilige van zangkoren, zijn in de Sint-Janskathedraal weer een aantal leden gehuldigd voor respectievelijk 12½, 25 en 50 jaar dienst.
Jubileumconcert Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 2 oktober 2022
Een heel bijzonder jubileumconcert werd zondagmiddag 2 oktober 2022 gehouden in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch bij gelegenheid van 800 jaar Sint-Jan. Een bont gezelschap van hoogwaardigheidsbekleders en andere parochianen genoot van een serie verhalen voorgedragen door Tara Bos afgewisseld met prachtige zang van de Schola Cantorum.
Eindpresentatie Schola Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 14 juli 2022
Donderdagavond 14 juli 2022 kon er eindelijk weer een eindpresentatie gegeven worden. De Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal, meer specifiek de afdelingen Puerorum en Iuventatis gaven een mooie voorstelling van hun vooruitgang.
Jeroen Felix 25 jaar Rector Cantus Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 31 oktober 2021
Op zondag 31 oktober 2021 is Jeroen Felix in het zonnetje gezet omdat hij al 25 jaar rector cantus is van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.
Kerstconcert en -toespraak Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 13 december 2020
Toch een rare gewaarwording, zo'n bijna lege kathedraal tijdens het traditionele kerstconcert van de Schola van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Tijdens het concert sprak Mgr. Gerard de Korte tevens zijn kerstboodschap uit. Na het concert opende Ina Adema, Commissaris van de Koning, officieel de kerststal.
Onderscheidingen en eindpresentatie Schola Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 27 november 2020
Zondag 22 november 2020 was een drukke dag voor de Schola van de Sint-Janskathedraal. Om 10.00 uur zong de Maior en werden drie leden gehuldigd, om 12.00 uur zong de Iuven­ta­tis, om 13.30 uur (Maagdenwijding) zong de Iuventatis nogmaals en om 16.00 uur was de eindpresentatie.
Lessons and Carols Fotoreportage
Sint-Janskathedraal Den Bosch
gepubliceerd: zondag, 22 december 2019
Ter voorbereiding op het Hoogfeest van Kerstmis werd in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch weer het Festival of Lessons and Carols gezongen. De Vesperviering werd uitgevoerd door het koor Capella Santo Giovanni o.l.v. Jeroen Felix met aan het orgel Véronique van den Engh. Voorgangers waren Mgr. Rob Mutsaerts en plebaan Vincent Blom.
Kerstconcert Schola Cantorum Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 15 december 2019
De dames en heren, meisjes en jongens van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch hebben zondag 15 december 2019 weer een kerstconcert ten beste gegeven.
Maurice Pirenne - Boekpresentatie en concert Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 11 november 2019
De Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal o.l.v. Jeroen Felix, Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg, sopraan Tinka Pypker en declamator Daan Sanders verzorgden zondag 10 november een prachtig concert ter ondersteuning van de boekpresentatie van de biografie van Maurice Pirenne.
Schola picknick Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 1 juli 2019
Als feestelijke afsluiting van het schooljaar vierde de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch een picknick in de tuin van de kathedraal. Na het zingen van de laatste H.Mis voor de grote vakantie konden de schola­leden zich laven aan allerlei zelf meegebrachte lekker­nijen.
Eindpresentatie Schola Cantorum Sint-Jan Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 21 juni 2019
Aan het eind van het schooljaar houdt de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch altijd een eindpresentatie. Dit jaar was het voor het eerst op het hoogkoor waardoor het een heel intiem concert werd.
Afscheid Marti van Kilsdonk Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 22 april 2019
Tijdens een feestelijke Eucharistieviering op Tweede Paasdag, maandag 22 april 2019 is afscheid genomen van Marti van Kilsdonk. Maar liefst 38 jaar was hij lid van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal.
Grandioos kerstconcert Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 16 december 2018
De leden van de Schola Cantorum van de Kathedraal van Sint Jan Evangelist te ’s-Hertogenbosch hebben weer een grandioos kerstconcert laten horen voor een groot publiek.
Eindpresentatie Schola Cantorum Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 2 juli 2018
Het is altijd weer een mooi afsluiting van het seizoen: de eindpresentatie van de Schola Cantorum van ’s-Hertogenbosch die plaatsvond op donderdag 28 juni 2018. Het koor laat horen wat ze het afgelopen schooljaar hebben geleerd en familie, vrienden en belangstellenden krijgen een intiem concert.
Nachtmis Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 25 december 2017
Een extreem donkere kathedraal vraagt om extreme maatregelen. Deze fotoserie maakten we met een extreem groot diafragma.
A Ceremony of Carols Fotoreportage
Schola Iuventatis Den Bosch o.l.v. Jeroen Felix en Valérie Rijckmans op harp
gepubliceerd: vrijdag, 22 december 2017
Buitengewoon mooi gezang met prachtig harpspel klonk vrijdagavond 22 december 2017 in de voortreffelijke ambiance van Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk. Stichting Honsoirde organiseerde een kerstconcert met de Schola Iuventatis Den Bosch onder leiding van Jeroen Felix en met medewerking van Valérie Rijckmans op harp.
Kerstconcert Schola Cantorum Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 18 december 2017
De gehele Schola Cantorum - Die Sangeren Onser Liever Vrouwen heeft zondag 17 december 2017 weer het jaarlijkse kerstconcert gezongen in de Sint-Janskathedraal van Den Bosch. Dit jaar werd het gezang deels ondersteund door een koperkwintet dat tevens een paar intermezzo’s verzorgde.


zondag, 14 mei 2017Schola Cantorum met blazersensemble Fotoreportage
zondag, 5 juni 2016Nederlands Gregoriaans Festival - Zondag Fotoreportage
zaterdag, 4 juni 2016Nederlands Gregoriaans Festival - Zaterdag Fotoreportage
vrijdag, 3 juni 2016Nederlands Gregoriaans Festival - Vrijdag Fotoreportage
zondag, 17 april 2016CD-presentatie Schola Cantorum ’s-Hertogenbosch Fotoreportage
zondag, 13 december 2015Volkskerstzang in het Provinciehuis Den Bosch Fotoreportage
zondag, 18 mei 2014Twee kathedrale koren in de Sint-Jan Fotoreportage

[27 berichten in dit dossier]


 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.