iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Fotoseries van de Sint-Janskathedraal

Fotoseries van de binnenkant en de buitenkant van de prachtige Sint-Jans­kathe­draal te ’s-Hertogenbosch die niet onder een specifieke categorie zijn onderge­bracht.

Diocesane fase synode van start Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 18 oktober 2021
Zondag 17 oktober is alle bisdommen aandacht besteed aan de aftrap van de diocesane fase van de Algemene bisschoppensynode in 2023 over synodaliteit. In Bisdom Den Bosch was er op 10.00 uur een pontificale Eucharistieviering en om 16.00 uur een Evensong.
Kerststal Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: woensdag, 25 november 2020
Zoals gebruikelijk maken we een fotoserie van de kerststal in de koorommegang van de Sint-Janskathedraal. Er zullen de komende dagen nog wat puntjes op de i gezet gaan worden, maar hij is grotendeels al af! De kerststal gaat dit jaar al open op vrijdag 4 december.
Puzzel van de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 15 november 2020
Tijdens de opening van de Bossche Winter heeft plebaan Vincent Blom een verrassing onthuld: een 3D puzzel van de Sint-Jans­kathedraal. De puzzel is verkrijgbaar bij de infobalie in de kathedraal, maar ook in diverse winkels in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.
Openluchtmis in de tuin van de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 20 augustus 2020
Het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming werd zondag 16 augustus gevierd in de tuin van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.
Sint-Janskathedraal in coronatijd Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 7 juli 2020
Met door de overheid vastgestelde maatregelen kan weer fysiek worden deelgenomen aan de Eucharistievieringen in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch.
Paus Johannes Paulus II terug in ís-Hertogenbosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 9 februari 2020
Een fraai bronzen beeld en een bijzondere relikwie van paus Johannes Paulus II is op zondag 9 februari 2020 inge­ze­gend in de Bossche kathedraal door pater Krzysztof Obiedziński SChr, pastoor van de Poolse parochie van Bisdom ’s-Her­to­gen­bosch.
Sint-Janskathedraal ís-Hertogenbosch Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 7 februari 2020
Een verzameling foto’s van de prachtige Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Het is een verzameling van diverse foto’s die we in de loop der jaren hebben gemaakt.
Kerststal Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 12 januari 2020
Al tijdens de opbouw hebben we wat foto’s mogen maken van de kerststal in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. De laatste foto’s zijn ook gebruikt voor het infoboekje dat de bezoekers konden meenemen.
Oecumenische viering 75 jaar bevrijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 26 oktober 2019
Het was zaterdag 26 oktober een drukte van belang in en rond de Sint-Janskathedraal vanwege een oecumenische viering bij gelegenheid van 75 jaar bevrijding van ’s-Hertogenbosch.
Kroonluchter Sint-Janskathedraal terug op zijn plek Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 25 juli 2019
Na bijna een half jaar poetsen is de kroonluchter boven het priesterkoor weer blinkend schoon en hangt hij weer op zijn plek. Het schitterende ornament werd in het jaar 1913 geschonken aan de toenmalige plebaan.
Sacramentsprocessie Sint-Jan Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 23 juni 2019
Het was zondag 23 juni 2019 in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch een feest van liturgie, mooie mensen, zonne­schijn en glas-in-lood. De jaarlijkse Sacraments­pro­cessie trok weer over de Parade en om de kerk.
Paaswake Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 21 april 2019
Een hele bijzondere ervaring: in een pikdonkere kathedraal een plaatsje vinden in afwachting van het licht. De Paaswake vangt aan in het portaal van de kerk alwaar de Paaskaars wordt voorzien van vijf ‘nagels’ van wierook en ontstoken. Langzaam dringt het licht door in de kerk als steeds meer mensen hun kaarsje aansteken aan de Paaskaars.
Ambulancepersoneel in het zonnetje gezet Fotoreportage
Carnavalsmis met plebaan Vincent Blom in de Sint-Janskathedraal te Oeteldonk
gepubliceerd: zondag, 3 maart 2019
Een hele bijzondere combinatie van het stemmige interieur van de kathedraal, een bonter dan bont gezelschap die elke zitplaats benutte en het prachtige Nederlandse en Latijnse gezang van de Schola Cantorum. Ook bijzonder hoe de nieuwe plebaan Vincent Blom het ambulancepersoneel in het zonnetje zette tijdens de preek.
Kerststal Sint-Janskathedraal Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 2 december 2018
Ten behoeve van het informatieboekje mochten we al een fotoserie schieten van de imposante kerststal die jaarlijks in de kooromgang van de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch wordt opgesteld.
Sacramentsprocessie Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 4 juni 2018
Een prachtige stoet trok zondag 3 juni rond de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch met het Allerheiligste Sacrament. Hoofdcelebrant was plebaan Geertjan van Rossem. De organisatie was in handen van de Aloude Broeder­schap van het Hoog Heilig Sacrament.
Chrismamis 2018 Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 29 maart 2018
De jaarlijkse Chrismamis in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch is altijd een indrukwekkende gebeurtenis. Hoofdcelebrant was Mgr. Gerard de Korte. Aan het einde van de viering presenteerde Danny Hakvoort het eindverslag van de presynode aan jongerenbisschop Mutsaerts. Voor Bisdom ’s-Hertogenbosch maakten we een fotoverslag.
Kerststal Sint-Janskathedraal Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: woensdag, 6 december 2017
“Het is weer een ouderwets mooie kerststal, dit jaar!” zo vernam ik tijdens het maken van wat foto’s van de kerststal van de Sint-Janskathedraal. En het mag gezegd: het is weer een bijzonder fraai tafereel wat de bouwers in korte tijd weer hebben weten neer te zetten.
Audiotour Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 30 april 2017
Aan het einde van de Vormselviering op zondag 30 april 2017 overhandigde de bisschop van ’s-Hertogenbosch de audiotour van de Sint-Janskathedraal aan de wethouder voor cultuur.
Chrismamis in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 13 april 2017
Grote kannen en kruiken met hoge kwaliteit olijfolie, een kannetje rijk geurende balsem, bijna alle priesters van het bisdom en een volle kathedraal met vormelingen en belangstellenden zijn de ingrediënten van de jaarlijkse Chrismamis die woensdagavond 12 april 2017 plaatsvond in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.
Kerststal Sint-Janskathedraal Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 10 december 2016
Op zaterdag 10 december 2016 gaat de Kerststal in de kooromgang van de Sint-Janskathedraal weer voor het publiek open. Wij mochten al een kijkje nemen en namen onze camera mee!


zondag, 13 december 2015Opening Heilige Deur Sint-Janskathedraal Fotoreportage
dinsdag, 8 december 2015Kerststal Sint-Janskathedraal Fotoreportage
zondag, 1 november 2015Het dak op van de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
donderdag, 25 december 2014Kerststal Sint-Janskathedraal Fotoreportage
zondag, 2 juni 2013Geertjan van Rossem 25 jaar priester Fotoreportage
zaterdag, 23 april 2011Paaswake in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
vrijdag, 22 april 2011Goede Vrijdag in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
donderdag, 21 april 2011Witte Donderdag in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage

[28 berichten in dit dossier]


 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.